Atacatorul de la Notre Dame, un doctorand algerian

Atacatorul de la Notre Dame, un doctorand algerian
Bărbatul care a atacat ofiţerii de poliţie din faţa Catedralei Notre Dame din Paris este un doctorand algerian care nu se află pe lista persoanelor suspectate de radicalizare, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al guvernului francez.

Christopher Castaner a transmis că poliţia a reuşit rapid să clasifice atacul cu ciocanul ca pe un act terorist pe baza cuvintelor pe care le-a spus bărbatul. Pe de altă parte, datele indică faptul că este vorba despre "un act izolat".

În momentul atacului, bărbatul ar fi ţipat "Asta este pentru Siria!" şi ar fi menţionat că este "un soldat al califatului", cu trimitere la Stat Islamic.

Asupra atacatorului a fost descoperită o carte de identitate a unui student din Algeria, pe nume Farid I., în vârstă de 40 de ani. El lucra din 2014 la o teză de doctorat în informatică la Universitatea din Metz.

Coordonatorul tezei de doctorat a bărbatului algerian a precizat că student nu avea un profil extremist şi "apăra mereu valorile democraţiei".

Potrivit ultimelor informaţii, bărbatul împuşcat de către poliţişti în torace rămâne spitalizat.

Procuratura din Paris a anunţat că a fost descoperită o declaraţie video de loialitate faţă de organizaţia teroristă Stat Islamic în urma unei percheziţii desfăşurate la locuinţa bărbatului, din afara Parisului.

 

Comenteaza