Atacul din Londra, soldat cu 2 morţi. Cine este autorul atentatului: a fost eliberat condiţionat din închisoare în 2018

Atacul din Londra, soldat cu 2 morţi. Cine este autorul atentatului: a fost eliberat condiţionat din închisoare în 2018

Atentat în Londra. Poliţia metropolitană a dezvăluit că autorul atentatului de la Londra, împuşcat mortal de forţele de ordine, este Usman Khan, care a fost închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracţiuni cu caracter terorist, fiind eliberat condiţionat în decembrie 2018, informează The Guardian.

Atentat în Londra. Autorităţile britanice au informat că incidentul întâmplat la Londra, în urma căruia cel puţin două persoane au murit, a fost catalogat drept un atac terorist, relatează Reuters.

Autorul atentatului de la Londra purta o brăţară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului, fiind un fost deţinut ce fusese în trecut închis pentru fapte de terorism, au informat surse citate de publicaţia The Times.

"Este o greşeală să permitem criminalilor violenţi să iasă mai devreme din închisoare şi este foarte important să ne dezvoltăm obiceiul ăsta de a da sentinţe potrivite pentru criminali, în special pentru terorişti", a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei britanice, a declarat de asemenea că este şocat din cauza incidentului.

Comisarul Neil Basu de la Poliţia Metropolitană a anunţat, printr-un comunicat emis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, că anchetatorii au efectuat percheziţii la reşedinţa lui Khan din zona Staffordshire.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza