Atelier de prim-ajutor şi expoziţie de echipamente pentru intervenţii, de Ziua Pompierilor, la Cluj

Atelier de prim-ajutor şi expoziţie de echipamente pentru intervenţii, de Ziua Pompierilor, la Cluj
De Ziua Pompierilor, eveniment sărbătorit anual la începutul lunii septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu din Cluj-Napoca le-a pregătit clujenilor în Parcul Central o serie de evenimente tematice.

Cei mici, dar nu numai, sunt aşteptaţi vineri, 12 septembrie, între orele 10:00 şi 14:00, să participe la acţiunile a căror scop este de a oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte echipamentele de intervenţie folosite de pompierii clujeni pe autospecialele de stins incendii şi SMURD.

Pe aleea principală din parc vor fi amplasate poligonul micului pompier, pentru întreceri la ţintă cu jetul de apă, poligonul cu obstacole, o tiroliană şi un atelier de prim ajutor. Tot acolo vor avea loc mai multe expoziţii: de echipamente pentru intervenţii pirotehnice şi echipamente pentru scafandri, foto, de tehnică şi echipamente speciale pentru intervenţie. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului vor fi organizate ateliere de puzzle şi desen.

Activităţile sunt desfăşurate în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi implică personalul din Detaşamentul de Pompieri Cluj-Napoca, Secţia de Pompieri Colina, Inspecţia de Prevenire şi Centru Operaţional, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an pe 13 septembrie, fiind un moment de cinste adus meseriei de pompier şi celor care cu devotament îndeplinesc misiunile de salvare zi cu zi, îndeosebi pentru riscul asumat de aceştia în acţiunile de salvare.

Însemnătatea istorică a acestei zile şi dovezile de eroism ale pompierilor eroi conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, care au reuşit să opună rezistenţă armatei otomane venite să înăbuşe Revoluţia Română de la 1848, sunt amintite de această sărbătoare.

Comenteaza