Atenție, a început sezonul căpușelor!

Atenție, a început sezonul căpușelor!

Mai mulți turdeni au ajuns la „urgențe” de la debutul sezonului estival ca urmare a mușcăturilor de căpușe, scrie TurdaNews. Medicii recomandă populației să se protejeze împotriva acestor insecte.

Printre aceștia și copiii care au luat căpușe din spațiile verzi unde au ieșit la joacă, chiar și animalele de companie au avut de suferit de pe urma căpușelor, medicii veterinari spun că s-au înmulțit acest gen de cazuri.

Medicii recomandă populației să se protejeze împotriva acestor insecte care pot produce boala Lyme, o afecțiune gravă numită și “boala cu o mie de fețe”.

Astfel cetățenii sunt sfătuiți ca, la ieșirile în natură, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte care să le acopere cât mai mult pielea și să folosească repelenți, substanțe care îndepărtează aceste insecte.

De asemenea este bine ca, la întoarcerea acasă, să controleze atent tegumentele, iar dacă au fost mușcați de căpușe să se prezinte, cât mai repede, la cel mai apropiat spital, pentru ca insecta să fie extrasă în condiții de siguranță, pentru a limita riscul de îmbolnăvire.

Comenteaza