Salvamontiştii, despre grupurile de turişti închegate pe net, cu oameni care nu se cunosc şi care se abandonează pe munte, la greu

Salvamontiştii, despre grupurile de turişti închegate pe net, cu oameni care nu se cunosc şi care se abandonează pe munte, la greu
| Foto: https://www.facebook.com/romania.salvamont

Atenţie cu cine vă aventuraţi pe munte! Şeful Salvamont România atrage ateţia asupra afacerilor de pe net unde se încheagă grupuri de turişti cu oameni care nu se cunosc între ei şi care odată ajunşi în situaţii critice pe munte, se abandonează între ei.

Zeci de persoane care nu se cunosc între ele, ci se ştiu doar prin intermediul reţelelor de socializare, îşi dau întâlnire pentru a merge în drumeţii pe munte. E un fenomen foarte periculos atrag atenţia salvamontiştii. 

„În ultimii ani ne-am confruntat cu nişte probleme pe care nu credeam că le vom vedea vreodată. Oameni care s-au abandonat la greu pe munte unii pe alţii, încercând fiecare să scape cum poate şi fără să mai ţină cont de cei care au rămas accidentaţi în urma lor.

Ăsta este rezultatul acţiunilor celor care merg pe munte fără să se cunoască între ei, fără să existe o legătură de prietenie, de amiciţie.  Am avut cazuri în care s-au constituit pe internet grupuri de 30-40-50 de oameni, au plecat neechipaţi pe munte doar pentru faptul că ghidul le percepea o taxă foarte mică.

Acesta făcând o afacere pe bani, a făcut tot felul de compromisuri cu privire la echipamentul acestora şi la un moment dat au trebuit să intervină salvatorii pentru a recupera grupurile de pe munte.

Asta vară am avut un grup constituit pe internet, oamenii care nu se ştiau între ei şi care s-au abandonat pe munte. Accidentul de la rafting din primăvara anului trecut în care grupul constituit pe internet, în clipa în care a avut un accident, nici măcar nu ştiau câţi oameni sunt în grup, sau cine este dispărut, pentru că ei se întâlniseră de pe internet, din toată ţara, în dimineaţa zilei respective, pe marginea apei.

Toate aceste lucruri îngreunează acţiunea de salvare, pun oamenii într-o situaţie deosebită şi credem noi, trebuie evitate.”, a declarat pentru G4Media.ro, Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România. 

Comenteaza