Atenţie la organizarea nunţilor: riscaţi să fiţi furaţi de stat şi de organizatori VIDEO

Atenţie la organizarea nunţilor: riscaţi să fiţi furaţi de stat şi de organizatori VIDEO
Mirii sunt atenţionaţi să fie foarte atenţi atunci când îşi organizează nunta. Statul impune taxe triple, în timp ce organizatorii de nunţi muncesc la negru.

Potrivit lui Valentin Guia, preşedintele Bursei de nunţi, furtul ordinar din partea statului şi din partea celor care prestează servicii la nunţi a luat amploare în ultimii ani.

Un DJ de nuntă trebuie să plătească o taxă de 1.600 de lei anual, bani care merg către Credidam, UPFR, UCMR-Ada. Taxa către aceleşi instituţii trebuie să o plătească şi fiecare restaurant. Patronii plătesc banii pentru muzica ambientală, în funcţie de suprafaţa restaurantului, susţine Guia.

"Cele trei instituţii au dat o hotărâre potrivit căreia, mirii trebuie să plătească şi ei 300 de lei. Practic acelaşi lucru se plăteşte de trei ori - de către DJ, restaurant şi miri", a explicat preşedintele Bursei de nunţi.

O altă problemă despre care a menţionat Guia este şi faptul că singurul oraş unde nu e voie să se facă nunţi de noapte este Cluj-Napoca, drept urmare a unei hotărâri emise de Consiliul Local de pe vremea fostul primar Gheorghe Funar.

"Vom cere implicarea ITM, pentru a opri fenomenul de denigrare a culturii, unde fiecare poate fi staroste fără a cunoaşte cultura", a mai explicat Valentin Guia, care a susţinut ideea lui Mircia Giurgiu de a ataca o parte din taxele pentru nunţi, printr-o interpelare la Ministerul Culturii.

 

 

Comenteaza