Atenţie la poliţişti! Mai nou, vă lasă fără bani

Atenţie la poliţişti! Mai nou, vă lasă fără bani
În mod normal, poliţiştii se bucură de încrederea şi respectul cetăţenilor, care se lasă pe mâinile lor pentru a fi protejaţi de eventualii răufăcători. De această premisă se folosesc însă şi nişte "poliţişti" mai puţin binevoitori, care, dacă nu aveţi grijă, vă lasă fără banii din casă.

Escrocii din România se dau peste cap pentru a găsi noi căi de a înşela lumea. Cea mai nouă şi cea mai inedită metodă descoperită de ei, numită "poliţiştii şi banii falşi", se foloseşte tocmai de buna reputaţie pe care o au aceştia în rândul populaţiei.

"În fapt, totul începe cu un apel pe care victima îl primeşte acasă pe telefonul fix. Infractorul contactează potenţiala victimă, pensionar care tocmai a primit pensia. Acesta se prezintă ca fiind ofiţer de poliţie şi informează victima că banii pe care tocmai i-a primit de la poştaş sunt falşi şi că în scurt timp va veni un alt ofiţer care să ridice banii pentru expertiză.

Fireşte, totul e doar un scenariu pus la carte de escroci. Victime acestui tip de înşelăciune sunt pensionarii care nu pun la îndoială intenţiile şi buna credinţă a celor din jur. Acest lucru le transformă în victimele perfecte", transmit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Chiar dacă până în momentul de faţă încă nu au fost sesizate astfel de cazuri în judeţ, poliţiştii ţin să atragă atenţia asupra acestei metode, pentru ca populaţia să nu fie luată prin surprindere.

"Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivelor solicitări. Nu primiţi în locuinţă persoane care îşi declină calităţi oficiale decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Atragem atenţia că poliţiştii se legitimează întotdeauna, mai ales cei care sunt în ţinută civilă. Dacă sunteţi contactat de un „aşa-zis poliţist", nu acceptaţi o întâlnire cu cel care trebuie să ridice banii şi anunţaţi poliţia la prin apelul unic de urgenţă nr. 112 pentru a vă acorda sprijin", mai precizează IPJ Cluj.

 

 

 

Comenteaza