Atenţie la roviniete! Ce rişti dacă nu ai plătit taxa de drum VIDEO

Atenţie la roviniete! Ce rişti dacă nu ai plătit taxa de drum VIDEO
Atenţie la rovinete. Pe drumurile naţionale au fost amplasate camere video care vor depista orice şofer care circulă fără să plătească taxa de drum. În judeţul Cluj, cele patru camere video fixe vor fi puse în funcţiune în mai puţin de o săptămână. Amenzile, pentru maşinile fără rovinietă, vor fi trimise direct în cutia poştală a şoferilor.

Mecanismul prin care fucţionează aceste camere este simplu: se înregistrează numărul de înmatriculare al maşinii şi, cu ajutorul unui soft, se verifică automat dacă şoferul a plătit rovineta. Amenda este trimisă direct acasă la proprietarul maşinii. Atenţie, însă, valoarea amenzilor nu este de neglijat: cea mai mică sare de 500 de lei. Eugen Cecan, directorul DRDP Cluj, explică în materialul video cum funcţionează mecanismul.

În judeţul Cluj camerele video fixe pot fi întâlnite pe drumul naţional 1, în Vâlcele, pe Drumul Naţional 1 C, în Jucu, pe Autostrada Transilvania, dar şi pe drumul naţional 75, în localitatea Mihai Viteazu.

CAMERE PENTRU ROVINETE
SURSA: DRDP Cluj

DN 1 - Vâlcele
DN1C - Jucu
Autostrada Transilvania
DN 75 - Mihai Viteazu

Potrivit Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale, 63 de camere fixe pentru roviniete vor funcţiona în toată ţara, începând cu luna decembrie.


Reporteri: A.Stăvar/A.Golban
Imagine: C. Fedeleş/F.Dan

 

Comenteaza