Atenție la metoda "ziarul", o nouă tactică de înșelăciune folosită de hoți pe litoralul Mării Negre

Atenție la metoda "ziarul", o nouă tactică de înșelăciune folosită de hoți pe litoralul Mării Negre

Pe lângă vechile metode accidentul și pomana, au apărut alte metode de înșelăciune. Una dintre cele mai practicate pe litoralul Mării Negre în această perioadă este "metoda ziarul". 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

O metodă de furt este cea la care se folosește un ziar. Având în vedere sezonul estival, aglomerația și numărul mare de turiști veniți în vacanță, pentru prevenirea acestui tip de infracțiune, polițiștii atrag atenția asupra modului în care ar putea acționa persoanele care comit astfel de fapte, transmite ziuadeconstanta.ro

Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenției victimei. De obicei, cei care săvârșesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă și au pe masă telefonul mobil sau portofelul.

În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informație, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul și se face nevăzut.
 
În scopul prevenirii acestui gen de infracțiuni, polițiștii vă recomandă să nu fiți tentați de produsele oferite de vânzătorii voiajori. Totodată, fiți atenți la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spațiu public.
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza