A început sezonul de toamnă la ridicat permise și împărțit amenzi pe șoselele din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești

A început sezonul de toamnă la ridicat permise și împărțit amenzi pe șoselele din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești

Polițiștii clujeni au derulat o acțiune cu efective mărite în municipiul Cluj-Napoca și comunele arondate Apahida, Baciu și Florești, pentru a-i potoli cu amenzi și ridicări de permise auto pe vitezomani sau pe cei care încalcă legea în trafic. Inclusiv bicicliștii au fost sancționați. 

”La data de 28 septembrie a.c., polițiștii clujeni au derulat o acțiune cu efective mărite în municipiul Cluj-Napoca și comunele arondate Apahida, Baciu și Florești, în vederea responsabilizării conducătorilor auto, combaterii faptelor de natură contravențională sau peanală la regimul circulației pe drumurile publice, precum și pentru combaterea altor fapte antisociale.

În acest sens, polițiști din cadrul Biroului Rutier Cluj, alături de cei ai Secțiilor 1-7 și Secțiile Rurale Apahida, Baciu și Florești au acționat în intervalele orare 17.00 – 19.00 și 22.30 – 01.00, pe sectoarele de drum intens circulate.

În cadrul acestor activități au fost legitimate 330 persoane, verificate 286 de autovehicule, polițiștii aplicând 180 de sancțiuni contravenționale, dintre care 176 la regimul rutier, toate în valoare de peste 31.000 de lei.

Cele mai multe au reprezentat nerespectarea regimului legal de viteză, fiind încheiate 68 de procese verbale de constatare a contravenției.

În cazul a 4 conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea permisului de conducere. De asemenea, au fost reținute și 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări și în rândul bicicliștilor, iar în urma acestora au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale.

În jurul orei 17.00, un conducător auto în vârstă de 40 de ani, a fost oprit de polițiști pe drumul Sfântul Ioan, din Cluj-Napoca, după ce a fost înregistrat cu aparatul de măsurare a vitezei, rulând cu autoturismul cu 107 km/h, pe un sector unde limita maximă admisă este de 50 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, a transmis IPJ Cluj. 

loading...
Comenteaza