Atenție, șoferi! Amenda pe care o puteți lua chiar dacă aveți cauciucuri de iarnă

Atenție, șoferi! Amenda pe care o puteți lua chiar dacă aveți cauciucuri de iarnă

Potrivit Codului Rutier din România, şoferii care circulă pe o șosea acoperită de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă automobilul echipat cu anvelope de iarnă, însă, cu toate astea, poliţistul poate da amenzi şi dacă maşina este echipată cu astfel de anvelope.

Mai precis, există o prevedere în Codul Rutier din 2019 prin care poliția poate să îți dea amendă, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă și lanțuri, iar suma pe care va trebui să o scoată din buzunar cel sancționat poate ajunge până la 725 de lei, scrie romaniatv.net.
 
Este vorba de anvelopele uzate peste limita legală, care este aceeași că și în majoritatea țărilor din Europa, Asia și America de Nord, respectiv de 2/32 inch, mai precis 1,6 milimetri. 

Prin urmare, dacă suprafața de rulare a anvelopei este sub limita legală dată de martorul de uzură,  conform Codului Rutier, art. 100, riști o amendă din clasa II, adică cu 4-5 puncte, adică pană la 725 de lei, plus masura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

Comenteaza