News alert Atenţie şoferi! Speed Marathon începe miercuri de la ora 00:00 iar toate radarele din ţară vor fi active pe şosele timp de 24 de ore

Atenţie şoferi! Speed Marathon începe miercuri de la ora 00:00 iar toate radarele din ţară vor fi active pe şosele timp de 24 de ore

Mii de radare pe şosele în toată Europa, inclusiv în România, pentru 24 de ore pentru Speed Marathon.

Potrivit Poliţiei Române, începând din această noapte, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea intitulată Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive. Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019).

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că țările din blocul estic au drumuri mai periculoase decât cele din occident și din nord. România stă cel mai rău din țările UE, cu 10,3 decese la 100.000 de locuitori, la polul opus fiind Suedia cu numai 2,8. 

Comenteaza