Atenționare de la Ministerul Mediului. Furtuna de nisip saharian ajunge și deasupra Clujului

Atenționare de la Ministerul Mediului. Furtuna de nisip saharian ajunge și deasupra Clujului
| Foto: alephnews.ro

Furtuna de praf saharian a ajuns deja în ţările din vest, venind din nordul Africii.

Potrivit Ministerului Mediului, Administrația Națională de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 - 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

Concentraţia de particule de praf care a ajuns în România este însă redusă. Asta pentru că praful saharian a fost oprit de precipitaţiile din ultimile zile în ţările din vest. Cel mai probabil fenomenul va putea fi simţit în această noapte în judeţele vestice, nord-vestice şi la munte, iar la începutul săptămânii şi în restul ţării, relatează Mediafax.

Comenteaza