Atmosfera de la show-ul Armin van Buuren i-a tăiat respirația, la propriu. "Nu mai avea aer și s-a prăbușit"

Atmosfera de la show-ul Armin van Buuren i-a tăiat respirația, la propriu.
Un tânăr fost adus de la show-ul Armin van Buuren la U.P.U. şi apoi trimis la Clinica de Neurologie.

Electrizantul concert al renumitului D.J. olandez Armin van Buuren a făcut (cel puţin) o victimă în rândul celor 60.000 de spectatori prezenţi pe Cluj Arena. E vorba de Mihai, un ieşean în vârstă de 24 de ani, venit la festival împreună cu doi prieteni din Republica Moldova. Azi dimineaţă, după ora 8.30, acesta se afla sub supraveghere medicală, în perfuzii, la U.P.U., iar cei doi prieteni ai lui Mihai îl aşteptau pe acesta să iasă din clinică. „La un moment dat, lui Mihai i s-a făcut atât de rău încât n-a mai putut pur şi simplu respira. S-a prăbuşit la pământ, în plin spectacol Armin, iar stewarzii l-au dus în spatele arenei, unde medicii i-au acordat primul ajutor. Apoi au chemat S.M.U.R.D.-ul, care l-a adus aici la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor şi de atunci este tot aici", povesteşte unul din prieteni. După câteva minute, în jurul orei 9.00, tânărul a fost scos pe propriile picioare de către doi brancardieri şi urcat într-o salvare, cu destinaţia Clinica de Neurologie. Prietenii pacientului spun că tânărul n-a consumat nici înainte şi nici pe parcursul spectacolului alcool sau droguri, doar că reprezentaţia D.J.-ului şi atmosfera încinsă l-au impresionat enorm.

"Băiatul făcea sincope repetate, însă nu are niciun fel de consum de alcool sau de substanţe, avea doar sincope respiratorii. După ce i s-a acordat primul ajutor la U.P.U. a fost trimis mai departe - pentru investigaţii şi pentru a i se contura diagnosticul, în vederea unor examinări specific neurologice. Dacă pacientul nu va necesita internare, acesta va fi trimis acasă, dar dacă starea sănătăţii nu i-o permite, va rămâne internat la noi în continuare", a declarat, pentru Ziua de Cluj, dr. Monica Luminiţa Costin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Cluj.

Mihai n-a fost singurul marcat de concertul de astă noapte. Pe pragul unui magazin, situat chiar în staţia C.T.P., în plin centrul Clujului, un alt tânăr îşi făcea "somnul de frumuseţe", în timp ce alţi spectatori se "dregeau" prin localurile rămase deschise.

 

Comenteaza