Au blocat traficul pentru un kebap. Cine îi amendează pe "oamenii legii"?

Au blocat traficul pentru un kebap. Cine îi amendează pe
Unii "ne scuipă seminţe în cap" doar pentru că pot. Pentru că noi suntem cei mulţi şi ei cei puţini.
">

Ne-am obişnuit să găsim nesimţire la fiecare colţ de stradă. Am putea spune că e banal să vorbeşti de nesimţire în România, dar să nu dăm vina pe ţară, nu trebuie să se ruşineze Dunărea şi Carpaţii pentru lipsa noastră de educaţie, pentru aroganţă, pentru „mă doare în cot de voi, fraierilor".

Cel mai deranjant este atunci când unii îţi „scuipă seminţe în cap" pentru simplul motiv că pot, pentru că noi suntem cei mulţi, „gloata", şi ei cei puţini. Parlamentarii îşi măresc salariile şi îşi votează pensii speciale fără să dea socoteală celor care i-au ales, miniştrii se duc cu antemergător în vizită la amante, iar poliţiştii şi jandarmii încalcă regulile rutiere chiar şi când nu sunt în misiune. Până la urmă, cine să-i amendeze?

Jandarmi la kebap cu de toate

Vineri, ora 11:03. Cluj-Napoca, strada Gheorghe Şincai. Uliţa are o bandă blocată de o maşină a Jandarmeriei, iar şoferii fac coadă în spate. Dacia Duster nu este în misiune, girofarul stă plictisit şi mat pe capotă. Automobilul nu pare defect, nu aşteaptă să fie tractat, chiar doar avariile trag cu ochiul fraierilor din trafic, parcă spunându-le „v-am păcălit, e 1 aprilie".

Dacă jandarmii mai au carburant în rezervor şi nu sunt în misiune, ce să fie? Le este fost foame, pur şi simplu. Dusterul stă parcat în faţa unui fast-food arăbesc şi turcesc. Prin geam se văd „oamenii legii" cum îşi comandă donner kebap cu de toate, fără grabă, dacă tot nu are cine să-i amendeze.

Poliţişti pe „interzis"

Vineri, 11:14. Cluj-Napoca, strada Decebal. Pe banda specială pentru poliţie trece o Dacia Logan cu numere locale. Unul dintre multele automobile private care rulează pe o bandă interzisă automobilelor private. Şoferul Loganului vine din parcarea Poliţiei Cluj-Napoca şi nu este nimeni în capătul străzii să-i verifice permisul şi talonul. Ar trebui să aibă girofarul pornit, semn că e în misiune, ar trebui măcar să aibă numere de înmatriculare cu MAI, dar nu e cazul.

Imagini ca aceasta vezi ceva mai rar dimineaţa, dar cu duiumul după-amiaza, când „oamenii legii" pleacă acasă de la serviciul lor de bugetari. Nu avem dovezi, dar îi rugăm pe domnii de la Poliţia Rutieră să ne anunţe când merg să ridice nişte permise, să vedem dacă avem dreptate sau nu. Unul dintre cei care au reclamat situaţia de pe strada Decebal este fostul consilier prezidenţial Eckstein-Kovacs Peter, care este riveran.

„Strada a fost îngustată şi este foarte aglomerată la orele de vârf din cauza acestei benzi inutile. Dacă sunt în misiune, poliţiştii să meargă cu girofarul, că li se dă întâietate, dar dacă nu sunt, să aştepte ca toată lumea la semafor", a spus Eckstein-Kovacs, la REALITATEA FM Cluj.

Comenteaza