Au căutat un motiv de confruntare şi l-au găsit: un pachet de ţigări. A ieşit o încăierare ca-n filme

Au căutat un motiv de confruntare şi l-au găsit: un pachet de ţigări. A ieşit o încăierare ca-n filme
Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută în satul Finişel din comuna Săvădisla.

Dorin Sucală are 29 de ani şi este un ins domol, căruia greu de tot îi sare ţandăra, însă când îi sare... Joi seară, acesta se afla în barul din localitate, bând liniştit o bere. La un moment dat un telefon primit de la un prieten l-a obligat să iasă puţin din local, ca să poată comunica în linşte.

La întoarcere, pachetul său de ţigări, proaspăt deschis, dispăruse. I-a întrebat politicos pe cei prezenţi - vreo 20 la număr - cine i-a luat ţigările, iar doi foşti amici de-ai săi, Rareş şi Flaviu, au început să chicotească... Apoi, când Dorin Sucală a dat să-i controleze, cei doi i-au spus: „Ce-i mă cu tine, eşti controlor?" Şi, fără să mai aştepte vreo replică a acestuia, au năvălit peste el.

„Atacul lor a fost pe neaşteptate, iar eu am fost nevoit să mă apăr. M-au strâns de gât, m-au lovit în coaste apoi, după ce am căzut la pământ, cu picioarele. Dar şi eu am reuşit să-i sparg buza lui Flaviu", mărturiseşte, oarecum mulţumit, Dorin.

Mai arată că în acea noapte a venit şi poliţistul din sat la faţa locului şi i-a dus cu maşina la secţie pe cei doi atacatori ai săi, unde le-a luat declaraţii. Dacă în seara respectivă n-a simţit mare lucru, lui Dorin i s-a făcut rău abia a doua zi, când durerile de cap şi spate au devenit insuportabile, astfel că a fost nevoit să anunţe Ambulanţa, pe numărul 112. A fost dus la UPU Cluj, unde medicii i-au acordat primul ajutor şi l-au supus unor investigaţii amănunţite.

Luni, 22 iunie, alături de Dorin şi iubita lui, Cristina (cu care acesta are doi copii), pe coridoarele IML Cluj aştepta să intre la consultaţie şi unul dintre cei doi rivali, Flaviu, petrecut cu priviri pline de căldură de către Bianca, soţia lui Rareş, care a ţinut morţiş să-l însoţească la Cluj-Napoca.

De altfel - menţionează cu tâlc Cristina - Flaviu locuieşte chiar la Bianca şi Rareş acasă - şi se simte acolo de minune. După câteva minute Flaviu intră în cabinetul medical. Iese rapid - în mână cu certificatul medico-legal, pentru buza spartă - ţâşnind ca din puşcă, împreună cu soţia prietenului său şi apoi dispare pe uşa larg deschisă ce dă spre curte.

„Chiar dacă şi Flaviu e lovit la gură şi probabil a primit ceva mai multe zile de îngrijiri medicale decât mine, care am doar două, sunt încrezător că mi se va da până la urmă dreptate. Asta, fiindcă un întreg bar a fost martor la scenă şi-a văzut cum Rareş şi Flaviu au fost cei care au sărit primii la bătaie", arată, la final, cu acelaşi glas molcom, Sucală.

Comenteaza