Au crescut salariile, îmbulzeală la admitere la Şcoala de Poliţie din Cluj! Cinci pe un loc

Au crescut salariile, îmbulzeală la admitere la Şcoala de Poliţie din Cluj! Cinci pe un loc

Pentru cele 300 de locuri scoase la concurs de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca s-au înscris 1.380 de candidați. 

Concursul de admitere sesiunea ianuarie 2019, organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, va debuta în zilele de 10 și 11 ianuarie, între orele 08.00-16.00, la sediul școlii - str. Corneliu Coposu, nr. 89-91 - cu înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs.

În intervalul 12-17 ianuarie 2019 este programată susținerea probelor eliminatorii: contravizita medicală și evaluarea performanței fizice. Proba scrisă de verificare a cunoștințelor de limba română și o limbă străină (engleză sau franceză) va avea loc duminică, 20 ianuarie.

Candidații care se vor prezenta la concurs sunt rugați să verifice periodic informațiile postate pe pagina de Internet a instituției: www.scoalapolcj.ro. 

Poliţiştii şi militarii au salarii mai mari de la 1 ianuarie 2019

Salariile poliţiştilor şi militarilor au crescut de la 1 ianuarie 2019, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018, prin care au fost adoptate măsuri ce privesc drepturile bănești ale personalului din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru anul 2019.

Astfel, potrivit noilor prevederi, începând cu data 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție s-au majorat cu 25% din diferența dintre nivelul actual și cel prevăzut de lege pentru anul 2022.  Totodată, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, dacă legiuitorul nu a prevăzut în mod expres în cuprinsul ordonanței de urgență o altă modalitate de calcul pentru aceste drepturi.

Ordonanța stabilește că se menține măsura de acordare a majorărilor salariale corespunzătoare pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum și cele pentru munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuții pentru desfășurarea activităților deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, care se plătesc prin raportare la solda de funcție/salariul de funcție sau, după caz, la salariul de bază cuvenit(ă) majorat, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza