Au dat foc steagului Mechel VIDEO

Au dat foc steagului Mechel VIDEO
Aproximativ 100 de persoane au protestat astăzi în fata combinatului din Câmpia Turzii. Ieri, disponibilizaţii, care nu şi-au primit decât o parte din salariile compensatorii promise, au chemat la protest cât mai multi locuitori ai orasului. Efectul a fost, însă, altul. Numărul celor are au ieşti în stradă a scăzut de la o zi la alta, asta şi din cauza frigului de afară.

Disponibilizatii au lipit pe poarta combinatului mesaje prin care cer locuri de muncă, dar şi anchetarea modului în care a fost vândut combinatul.

Protestatarii, în număr mai mic ca ieri, au avut de indurat temperaturi de până la -10 grade Celsius. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Oamenii s-au încălzit cu ceai sau cafea.

Disponibilizatii le-au cerut locuitorilor din Câmpia Turzii să se alăture protestelor.

"N-au venit şi din cauza intemperiilor", explică unul dintre liderii protestatarilor, Tudor Dubău. "Vom pune afişe în tot oraşul. Combinatul e al oraşului. Aşa e românul, când îi e foame vine, când s-a săturat un pic nu mai vine".

"Cei care sunt în situaţia noastră ar trebui să fie alături de noi", completează şi un alt protestatar, Dorin Vîţă. "Toate familiile din oraş au câte un membru angajat la combinat, care să primească plăţi compensatorii".

Protestele vor continua luni, incepand cu ora 10.

Comenteaza