Au încercat să copieze până şi la simularea Bacului. Au fost prinşi şi daţi afară din examen VIDEO

Au încercat să copieze până şi la simularea Bacului. Au fost prinşi şi daţi afară din examen VIDEO
Trei elevi din Turda şi Gherla au fost eliminaţi astăzi de la simularea examenului de bacalaureat, pentru că au încercat să copieze. În total, patru elevi au fost daţi afară în această săptămână de la probele de matematică, biologie şi geografie după ce au încercat să trişeze.

Elevii daţi afară din examen provind de la liceele "Mihai Viteazu" din Turda şi de la Liceul Tehnologic din Gherla. Doi dintre ei au încercat să copieze cu ajutorul telefoanelor mobile, iar un altul a fost eliminat din examen după ce supraveghetorii l-au prins cu fiţuici.

"Am avut trei încercări de fraudă, unde copiii au fost scoşi afară din examen", spune inspectorul şcolar general adjunct Mariana Pop. "Am avut două situaţii la Turda la anatomie şi fiziologie şi cealaltă este la Gherla pe geografie. Au încercat să fraudeze examenul prin fiţuici şi prin telefon".

ISJ Cluj estimează o prezenţă de 95% la simularea de astăzi, când elevii au dat examene la biologie, geografie, istorie, fizică, informatică sau chimie.

"Prezenţa s-a menţinut ca şi la primele două probe, în aceiaşi parametri, am avut doar câteva situaţii de boală în care copii n-au putut să ajungă în rest nu avem semne de absenţe masive. Anticipăm la 95% prezenţa", mai spune Mariana Pop.

Elevii spun că şi la probele de astăzi subiectele au fost destul de uşoare. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

600 de elevi susţin mâine simularea la limba maternă, la grmană sau maghiară.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza