Foto Au încurcat eroii, la Turda! Onoruri soldaților ruși, nu celor români

Au încurcat eroii, la Turda! Onoruri soldaților ruși, nu celor români
| Foto: Facebook/Moldovan Manuela
Au încurcat eroii, la Turda! Onoruri soldaților ruși, nu celor români
Au încurcat eroii la Turda! Onoruri soldaților ruși, nu celor români
Au încurcat eroii la Turda! Onoruri soldaților ruși, nu celor români

Gafa a avut loc joi la Turda, unde, de Ziua Eroilor, autoritățile au încurcat locația și în loc să depună coroanele și omagiile la monumentul soldaților români, le-au depus la mausoleul militarilor ruși.

Reprezentanți ai autorităților militare și civile, dar și ai bisericii au marcat Ziua Eroilor la Turda, în cimitir, cu coroane și omagii, ba chiar și cu o slujbă, însă la monumentul greșit. Gafa le-a fost semnalată de Manuela Moldovan, coordonatoarea mai multor campanii pentru conservarea și reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Turda. După ce li s-a atras atenția asupra gafei făcute, oficialii au luat coroanele și le-au așezat la monumentul soldaților români. 

”Șoc și groază în Cimitirul Eroilor Turda!!!! Am postat ieri ca vin sa aduc o floare azi, de Ziua Eroilor. Primăria, de frica să nu-i atac dacă nu vin, a trimis un preot militar, pe cineva de la poliție, doi gradați de la armata, câțiva soldați și pe cineva de la radio care să le aducă aplauze și felicitări. Până aici ok. Dar au greșit Cimitirul!!!!!!!!!!!!!!!!! Au prezentat onorul monumentului rușilor, au depus coroana Primărie și a garnizoanei tot acolo! Când mi-am revenit din șoc, i-am făcut praf fără menajamente! Degeaba și-au luat coroanele și le-au dus jos, în parcela Eroilor Noștri. Degeaba s-au scuzat gradații ca sunt noi... Degeaba!!!! Rușine!!!!!!! Rușine!!! Exact cum le-am spus sus. Luați banii statului degeaba! Incompetentilor!!!! Florile voluntarilor sunt unde trebuie! Și gândul nostru la fel! O sa fac plângere! MApN!!!!!! La Turda exista doar orgolii și incompetenta!!!!”, relatează Manuela Moldovan. 

Etichete
Comenteaza