Au masacrat pădurea din Mărişel

Au masacrat pădurea din Mărişel
Au defrişat fondul forestier al comunei Mărişel, proprietate publică şi privată, între 2010 şi 2012, apoi au predat administrarea acestuia unui ocol privat, ca şi cum pădurea ar fi fost intactă. Un control derulat de Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vănătoare a estimat prejudiciul la 20 de milioane de lei, a anunţat, ieri, prefectul Gheroghe Vuşcan.

Potrivit datelor făcute publice ieri de prefect, volumul de masă lemnoasă care lipsea din fondul forestier proprietate a comunei Mărişel şi al Composesoratului Mărişel a fost de peste 61.000 de mc, tăiaţi fără documete justificative. Mai mult, acesta a explicat că, pentru a masca prejudiciul administrarea pădurii comunei Mărişel şi a celei a composesoratului a fost predată în 2012 unui ocol silvic privat, cel din Vădeasa-Huedin, ca şi cum ar fi intactă şi fără să fie chemat şi un reprezentant al Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vănătoare (ITRSV) Cluj, aşa cum cere legea. „Control realizat de ITRSV a vizat 2030 de hectare de pădure şi 441 de hectare de păşuni împădurite proprietate a comunei Mărişel sau în composesorat. Rezultatea controlului sunt centralizate într-un raport pe care l-am depus la poliţie şi parchet, ca să se identifice autorii şi să fie traşi la răspundere", a completat Vuşcan.

Acesta a mai precizat că urmează o acţiune similară la Măguri Răcătău unde, la fel, fii satului au raportat că în locul pădurii sunt doar poeniţe.

Primarul comunei Mărişel, Traian Maris nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.

Etichete
Comenteaza