Foto Au plantat brazi în gropile din mijlocul unui drum din zona turistică Beliș. Poate așa le observă și autoritățile

Au plantat brazi în gropile din mijlocul unui drum din zona turistică Beliș. Poate așa le observă și autoritățile

Drumul național DN1 R, cu o lungime de 80 de km, care traversează zona turistică Huedin, Albac, Beliș, Horea este plin de gropi, iar clujenii au găsit un mod inedit de a atrage atenția autorităților.

În județul Cluj au fost plantați brazi în gropile din drum. Mai precis în zonele localităților Horea și Beliș, în gropile de pe mijlocul drumului au fost plantați brăduți, în speranța că reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj vor face demersuri pentru a găsi alte materiale decât puieții ca să le astupe.

„Mulțumim Drumurilor Naționale pentru gropile de pe DN1R. Noi am făcut plantația! Cei din comuna Horea și comuna Beliș s-au unit pentru a face o nouă plantație”, a postat pe pagina InfoTrafic, o localnică.

De-a lungul timpului, drumarii de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca, au promis reabilitarea acestui drum, însă se pare că astăzi este mai degrabă destinat pentru circulația carului, nu a mașinilor. Acest drum, în această stare, este o rușine pentru Munții Apuseni, Țara Moților, și județele de „cinci” stele, Cluj și Alba, politicienii din aceste județe dovedindu-se încă o dată impotenți administrativ, transmite apuseni.info.

Despre Transursoaia

Au plantat brazi în gropile din mijlocul unui drum din zona turistică Beliș. Poate așa le observă și autoritățile

Transursoaia este un drum național care se află în judeţele Alba și Cluj. Drumul trece printr-o zonă magică din Țara Moţilor. Este vorba despre o șosea îngustă care șerpuiește printre munți. Are o lungime de 80 de km care îi conduce pe turiști într-un peisaj minunat.

Transursoaia urcă până la 1300 de metri altitudine, pornind din localitatea Alba și ajungând până la Huedin. Drumul urcă și coboară în pante abrupte, fiind foarte îngust în unele locuri. Este asemănat cu Transalpina de mulți turiști, deoarece este are multe curbe. Frumusețea locurilor poate fi admirată de turiști, pentru care s-au amenajat parcări din loc în loc.

Comenteaza