Au pus cruce combinatului din Câmpia Turzii. Care e mesajul de "adio" al foştilor angajaţi VIDEO

Au pus cruce combinatului din Câmpia Turzii. Care e mesajul de
"Treziţi-vă. Salvaţi metalurgia. Condoleanţe de la disponibilizaţii Mechel". Acesta a fost mesajul funerar transmis de oamenii de la Câmpia Turzii, care au ieşit astăzi pentru a 16-a zi în stradă. Foştii angajaţi au înmormântat simbolic combinatul şi au blocat din nou drumul european E60, care face legătura între Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. Principalii vinovaţi pentru situaţia de la Câmpia Turzii au fost consideraţi actualul premier Victor Ponta şi fostul prim-ministru Adrian Năstase.

Oamenii au venit pregătiţi cu un sicriu în care au înmormântat metalurgia românească, un steag negru şi o cruce pe care erau trecute două date: 1920 - anul naşterii şi 2013 - anul de deces al combinatului. Foştii angajaţi au ţinut să le transmită câteva lucruri premierului Victor Ponta, dar şi fostului prim-ministru Adrian Năstase.

"Vrem ca şi guvernanţii să vină ei să facă autopsia. Să vedem cauza decesului", spune un fost angajat. "Şeful autopsiei, doctorul - prim doctor să fie Adrian Năstase, oricum îi liber şi îl rog să vină să facă autopsia, că dânsul l-o internat".

"Şi să vină domnul Ponta", adaugă acesta, "că dânsul e "dottore" şi dânsul poate să participe. Cu cât sunt mai mulţi medici, cu atât se face autopsia mai repede".

Minute în şir, drumul care leagă Cluj-Napoca de Târgu-Mureş a fost din nou blocat. Oamenii s-au plimbat de-a lungul unei treceri de pietoni, sugerând că sunt într-un marş funest pentru Mechel Câmpia Turzii.

"Asta e procesiunea de înmormântare", spune un protestatar. "Pentru că altă soluţie nu mai este decât să îngropăm odată cu noi şi Combinatul din Câmpia Turzii".

Şoferii, nevoiţi să aştepte în trafic, au reacţionat diferit la protestul al foştilor angajaţi de la Mechel. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Pe de altă parte, oamenii strânşi în faţa combinatului au semnat pe liste prin care vor acţiona în instanţă acţionariatul companiei.

Reporter: Ciprian Aron
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza