Au vrut fântână, s-au ales cu vânătăi şi fracturi. Desfiinţaţi în bătaie de fântânar

Au vrut fântână, s-au ales cu vânătăi şi fracturi. Desfiinţaţi în bătaie de fântânar
Angajatoarea s-a ales cu o mulţime de vânătăi pe trup, iar fiul ei cu fractură de maxilar, faţa zdrobită şi trei coaste rupte.

Femeia în vârstă de 59 de ani coboară şchiopătând scările spre cabinetul de consultaţii al IML, aflat la demisolul clădirii. Se aşează apoi pe o bancă, în hol, aşteptându-şi rândul. Intrăm în discuţie. Sub rezerva anonimatului, aceasta ne mărturiseşte că vineri, 21 august, în comuna Tureni a trăit o situaţie cu totul ieşită din comun: fântânarul din Iclod, pe care-l angajase să-i sape o fântână în gospodărie, a bătut-o - pe ea ceva mai uşor şi rău de tot pe fiul său, în vârstă de 35 de ani.

"Ne-a început lucrarea pe 29 mai, anul curent, când am şi semnat un contract, dându-i 2.400 de lei. Apoi a venit la lucru împreună cu cei doi fii ai lui - dintre care unul minor - şi a muncit acolo timp de trei zile, săpând 8 metri în curtea casei, până a dat de apă. De atunci, până vineri, 21 august, când a avut loc incidentul, nu l-am mai întâlnit, oricât m-aş fi străduit. A lăsat totul baltă, fără să-i pese de noi. Nici măcar la telefon nu mi-a mai răspuns", îşi începe femeia relatarea.

Arată mai departe că vineri, aflată în maşină cu fiul său, în Tureni, a trecut pe lângă fântânarul cu pricina, Ioan M., care era însoţit de cei doi fii. L-a rugat pe fiul ei să oprească, apoi s-a dus la cei trei să le ceară socoteală pentru înşelăciune, fiul său rămânând în continuare maşină.

"Când m-au văzut lângă ei şi l-am întrebat pe domnul Nelu ce se întâmplă, acesta m-a luat de mână şi m-a împins, am căzut şi în cădere m-a lovit şi fiul său cel mare. A intervenit să mă apere fiul meu, venind degrabă la faţa locului, iar în momentul următor toţi trei l-au luat la bătaie într-un mod groaznic: l-au călcat, pur şi simplu în picioare".

Unul din martorii incidentului a sunat la poliţie şi salvare, iar mama şi fiul au fost transportaţi la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor din Cluj-Napoca. Femeia s-a ales cu câteva vânătăi - pe mâini şi picioare, iar fiul său cu maxilarul rupt, trei coaste fracturate şi faţa zdrobită. "Se află şi la această oră internat în stare gravă la Clinica de Chirurgie Maxilofacială şi va fi suspus în cursul zilei de astăzi unei dificile intervenţii chirurgicale", declară ea, îngrijorată.

ZIUA de CLUJ a contactat telefonic şi cealaltă parte implicată în conflict. Ioan M., fântânarul, ne-a declarat, la rândul său, următoarele: "Noi eram în drum şi veneam de la lucru din Miceşti, unde săpăm o fântână. S-au oprit în faţa noastră cu maşina, iar tânărul a scos din maşină o secure şi m-a tăiat cu ea la mână. De aceea ne-am apărat de ei, ca să nu ne omoare", mărturiseşte acesta.

În ceea ce priveşte "ţeapa" pe care le-a dat-o plătitorilor spune că ar mai trebui să le dea nişte bani înapoi, pentru că nu a reuşit să finalizeze lucrarea, dar cauza încetării lucrului a fost una obiectivă: pur şi simplu n-a avut sculele respective să o continue şi nici femeia "n-a îngăduit" să-l mai aştepte.

Medicii legişti i-au eliberat femeii un certificat medico-legal în care-i recomandă trei zile de îngrijiri medicale. Înainte de a părăsi incinta, victima ne-a mai spus următoarele: "Am aflat - ce-i drept, târziu - că fântânarul ăsta a mai promis la şapte familii că le face fântâni şi a procedat şi cu ei, la fel. Unde mai pui că am fost nevoită acum să închei contract cu un alt fântânar şi să-i dau o sumă identică celei pe care i-am dat-o primului. Oricum, am aflat şi că unei familii i-a făcut un pocinog şi mai mare decât mie: pe lângă că i-a luat banii, din luna aprilie - până astăzi a săpat 13 metri şi a lăsat demult, totul, baltă".

Comenteaza