Audierea celor propuşi de PDL pentru CA al TVR - respinsă de comisiile de cultură reunite

Audierea celor propuşi de PDL pentru CA al TVR - respinsă de comisiile de cultură reunite
Audierea persoanelor propuse de PDL ca membri în viitorul Consiliu de Administraţie al TVR a fost respinsă în comisiile de cultură reunite, cu 15 voturi "împotrivă", 9 voturi "pentru" şi două abţineri, membrii PDL retrăgându-se din şedinţa comună.

Grupurile parlamentare ale PDL au decis să propună trei persoane pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al TVR, chiar dacă luni, între liderii de grupuri parlamentare s-a decis ca PDL să nu aibă niciun reprezentant în viitorul CA al Societăţii Române de Televiziune.

Astfel, pe lista celor care urmează să fie audiaţi marţi în comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului figurau trei propuneri de membri titulari din partea PDL - Radu Carp, Ioan Stanomir şi Andrei Postelnicu.

Propunerea deputatului PDL Raluca Turcan de a fi audiaţi de comisiile de specialitate reunite şi aceşti trei membri propuşi, despre care a precizat că nu fac parte din niciun partid, a fost însă respinsă.

Liderul PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, prezent la şedinţa comisiilor de cultură reunite, a spus că, luni, PDL nu a primit dreptul de a avea propuneri în CA al TVR şi că, pentru prima dată în istoria Consiliului de Administraţie al Televiziunii publice sub actuala lege de funcţionare, cel mai mare grup parlamentar nu are propuneri de membri.

Membri ai USL din comisii, precum senatorul Georgică Severin şi deputatul Victor Socaciu s-au opus audierii membrilor propuşi de PDL, propunând menţinerea hotărârii liderilor de grup privind propunerile de membri în CA al TVR.

În schimb, Raluca Turcan, senatorul PDL Radu F. Alexandru, dar şi deputatul UDMR Marton Arpad au cerut membrilor comisiilor reunite să accepte audierea membrilor propuşi de PDL, pentru a nu fi încălcată legea de funcţionare a TVR şi pentru că niciodată nu a fost refuzată audierea oricărei propuneri în comisiile de cultură.

 

Etichete
Comenteaza