Augustin Lazăr anunţă că va prezenta un punct de vedere despre raportul lui Toader, după publicare

Augustin Lazăr anunţă că va prezenta un punct de vedere despre raportul lui Toader, după publicare
Procurorul general Augustin Lazăr va prezenta un punct de vedere în legătură cu propunerea ministrului Tudorel Toader de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după publicarea raportului de către Ministerul Justiţiei.

"Având în vedere solicitările mass-media de a prezenta un punct de vedere privind propunerea ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi asupra raportului prezentat în acest sens, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să prezinte un punct de vedere asupra celor două aspecte după publicarea şi analiza raportului ministrului Justiţiei", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Ministrul Tudorel Toader a prezentat, joi seara, în cadrul unei declaraţii de presă, o sinteză a raportului privind activitatea managerială desfăşurată de către procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Toader a promis că, imediat după încheierea declaraţiei, raportul va fi publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

Cu toate acestea, începând de joi seara, site-ul Ministerului Justiţiei nu funcţionează.

Ministrul Tudorel Toader a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''.

''În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului-şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are", a declarat Toader.

 

Comenteaza