Aurel Sasu, despre averea spirituală lăsată de IPS Bartolomeu

Aurel Sasu, despre averea spirituală lăsată  de IPS Bartolomeu
Opera regretatului mitropolit Bartolomeu se află încă la Nicula şi are, cu siguranţă, o valoare considerabilă, a declarat omul de litere Aurel Sasu, legatarul testamentar al operei scrise a înaltului ierarh, în cadrul emisiunii Ediţie specială, de la REALITATEA TV Cluj, moderată de Octavian Hoandră.
“Deocamdată, nu se ştie precis corespondenţa şi întreaga avere spirituală a Domniei Sale se află în câteva cufere la Nicula. La un moment dat, se va afla exact care sunt comorile de care va trebui să purtăm grijă. Valeriu Anania este autorul unor remarcabile volume de poezie, în care a reabilitat un gen cultivat în perioada totalitară, când a aborda transfigurarea era aproape imposibil. În domeniul romanului reabilitează ideea de exil, de cădere în lume. Se pune problema adevăratei identităţi a noastre”, a explicat Sasu.

Prietenia dintre cei doi s-a legat în timp ce profesorul Sasu lucra la realizarea Dicţionarului Scriitorilor Români. “Valeriu Anania e un om care a învins istoria, se construieşte pe sine şi, în finalul memoriilor, domină istoria”, a mai spus Aurel Sasu. La rândul său, editorul Vasile G. Dâncu, directorul editurii clujene Eikon, a precizat că îl va ajuta pe profesorul Sasu în demersul său.

Comenteaza