Autobuze în loc de trenuri pe ruta Cluj-Oradea. De când și pe ce tronsoane

Autobuze în loc de trenuri pe ruta Cluj-Oradea. De când și pe ce tronsoane
Trasele trenurilor care trec prin Gara Cluj-Napoca sunt înțesate de restricții de viteză | Foto: Florin Popa

Începând cu 8 ianuarie 2024, pe tronsonul Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, calea ferată urmează să fie electrificată și modernizată, în baza unui proiect care se realizează din fonduri europene.

Cea mai complicată situație va fi pe loturile cuprinse între Aghireș și Aleșd unde, în zona în care calea ferată traversează munții, există o singură linie, pe care se circulă alternativ din ambele sensuri. Pe aici trenurile nu vor circula deloc, iar călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto. Și pe loturile aflate la capetele tronsonului Cluj-Napoca – Episcopia Bihor vor fi restricții, dar aici circulația trenurilor nu va fi oprită:

Durata de execuție a programului de modernizare este până în iunie 2026.  Modernizarea căii ferate între Cluj-Napoca, Oradea și Episcopia Bihor costă 7,75 de miliarde de lei și va fi finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Odată cu finalizarea lucrărilor, pe această rută vor fi introduse trenuri noi, de mare viteză, care vor circula cu până la 160 de kilometri pe oră.

Etichete
Comenteaza