Autobuzele dintr-un oraș din Cluj au dispensere cu dezinfectanţi pentru mâini

Autobuzele dintr-un oraș din Cluj au dispensere cu dezinfectanţi pentru mâini

Potrivit unui comunicat al Primăriei Turda transmis, luni, călătorii sunt încurajaţi să utilizeze aceste dispozitive, să îşi dezinfecteze mâinile atât la urcarea în autobuz cât şi la coborâre.

„Turda este primul şi singurul oraş din România care a instalat dispensere cu dezinfectanţi în mijloacele de transport în comun. Primăria Turda, prin compania de transport public, a implementat un proiect menit să protejeze populaţia şi să ofere cetăţenilor o metodă eficientă de igienă în mijloacele de transport în comun. Astfel, în toate autobuzele electrice au fost montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini. Soluţia cu dezinfectant pe bază de alcool este foarte eficientă împotriva microorganismelor tranzitorii ale pielii, cum ar fi bacteriile, fungii şi virusurile. Toţi călătorii sunt încurajaţi să utilizeze aceste dispozitive, să îşi dezinfecteze mâinile atât la urcarea în autobuz cât şi la coborâre”, se arată în comunicat.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a declarat că, în contextul actual, al răspândirii coronavirusului, este foarte important să fie luate măsuri concrete de protejare a populaţiei „pentru a minimaliza posibilitatea răspândirii viruşilor şi a bacteriilor”. „În perioada următoare vom monta astfel de dispozitive în şcoli şi grădiniţe, dar şi în zonele aglomerate, obiective turistice sau alte instituţii publice”, a spus Matei.

Fiecare autobuz are două dispensere cu dezinfectant şi instrucţiuni de folosire.

Comenteaza