Autografe de la Habib Balde la Institutul Cultural Francez FOTO / VIDEO

Autografe de la Habib Balde la Institutul Cultural Francez FOTO / VIDEO
Fotbalistul francez Habib Balde, de la Universitatea Cluj, a oferit autografe elevilor veniţi în vizită la Institutul Francez din Cluj, care a organizat azi evenimentul "Zilele porţilor deschise".

Iniţial, la eveniment urma să ajungă şi mijlocaşul celor de la CFR Cluj, francezul Robert Maah, însă pe fondul programului încărcat al "feroviarilor" acesta nu a mai ajuns. De asemenea, Gaston Mendy, de la "U", nu a mai ajuns din cauza unei probleme în familie.

Balde a sosit la Institutul Francez singur, îmbrăcat lejer, fiind întâmpinat de mai mulţi elevi din Baia Mare, aflaţi în vizită. Fotbalistul s-a prezentat şi le-a oferit autografe tinerilor, precum şi unora dintre membrii personalului.

"Clujul e un oraş drăguţ, cu mulţi oameni de diferite naţionalităţi, cu o mentalitate bună. Îmi place oraşul. Universitatea e un club cu o istorie deosebită, cu foarte mulţi fani aici şi mă simt mândru să joc pentru o astfel de echipă", a punctat Balde, care a refuzat să vorbească despre problemele administrative cu care se confruntă formaţia. "Eu sunt fotbalist, scopul meu este să joc".

Noul director al Institutului Francez din Cluj, Benoit Bavouset, a ţinut să invite la "Ziua porţilor deschise" fotbalişti de origine franceză sau din ţări din spaţiul francofon. Cu o dublă formare, în management, respectiv amenajarea teritoriului, Bavouset este, totodată, pasionat de fotbal, tatăl său fiind jurnalist sportiv la un cotidian regional din Franţa.

 

Comenteaza