Autorităţile locale le-au declarat război celor ce-şi aruncă gunoaiele în pădure. Ce au păţit patru clujeni

Autorităţile locale le-au declarat război celor ce-şi aruncă gunoaiele în pădure. Ce au păţit patru clujeni
Pădurile din jurul Clujului, deşi ar trebui să fie o oază de relaxare pentru cetăţeni, sunt de multe ori pline ochi de gunoaie. Poliţiştii locali au decis să îi "vâneze" pe cei care aleg să-şi arunce deşeurile în zonele verzi.


">

Astfel, între 11 şi 13 ianuarie patru persoane, dintre care una era reprezentantul unei societăţi comerciale, au fost surprinse de poliţiştii locali depozitând astfel de deşeuri în zona Izvor 2, pe Drumul "Sfântul Ion".

"Cetăţenii respectivi au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale, cu amenzi în valoare de 48.000 lei", au transmis autorităţile locale. 

Acţiunile de verificare efectuate au avut loc în contextul în care odată cu începerea anului 2016 s-a constatat creşterea numărului depozitărilor ilegale în zonele de agrement, pe spaţii verzi, la liziera pădurii Sfântul Ion sau pe terenurile libere de construcţii din această zonă.

Pe parcursul anului trecut 82 de persoane care au fost depistate că au depozitat ilegal pe domeniul public obiecte de mobilier, deşeuri provenite de la lucrările de construcţii, îmbrăcăminte sau resturi menajere au fost sancţionate contravenţional.

Prin procesele verbale de constatare a contravenţiilor au fost dispuse şi măsuri complementare de curăţare a locurilor respective, în timp ce valoarea amenzilor aplicate a fost de 123.000 lei.

 

Comenteaza