Autorităţile se încurcă în calcule când e vorba de scenariile privind redeschiderea şcolilor. Preşedintele îşi cere public scuze

Autorităţile se încurcă în calcule când e vorba de scenariile privind redeschiderea şcolilor. Preşedintele îşi cere public scuze
| Foto: profimedia

În datele transmise de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de miercuri, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfăşurarea învăţământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Formula de calcul prezentată de Klaus Iohannis care a stat la baza stabilirii celor trei scenerii este eronată. Precizările Preşedinţiei. Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate. Administraţia Prezidenţială a comunicat şi formula corectă de calcul.

„Informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”, anunţă, joi, Administraţia Prezidenţială.

Metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi sursa citată subliniază că nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.

„Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, a precizat instituţia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza