Autospeciale noi pentru dezastre, in parcul auto al ISU Cluj VIDEO

Autospeciale noi pentru dezastre, in parcul auto al ISU Cluj VIDEO
Intervenţia în caz de accidente sau dezastre naturale se va face de acum înainte mai rapid, şi cu autospeciale mai performante. Pompierii au primit astăzi două maşini nou-nouţe, care vor deservi toate judeţele din Regiunea de Nord-Vest. Cea destinată Clujului va ajunge la Dej, unde până acum nu exista o astfel de autospecială. Cea de-a doua va deservi judeţele din nordul regiunii, Maramureş şi Satu Mare.

Dezastrele nu întreabă de dotări atunci când vin. Aşa că îmbunătăţirea parcului auto al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să fie o prioritate. De acest lucru s-au convins şi autorităţile din judeţele Transilvaniei, atunci când echipajele ISU Cluj au plecat în trombă spre un incendiu, chiar în timpul discursurilor.

Noile autospeciale pot interveni atât la incendii şi inundaţii, cât şi la accidente. În plus, au echipamente medicale identice cu cele de pe ambulanţele SMURD, astfel că victimele vor putea primi mult mai repede primul ajutor.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj ar mai trebui schimbate autospecialele achiziţionate în anii 90. Cele 2 autospeciale au costat peste 700 de mii de euro.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza