Autostrada Lugoj - Deva. Constructorul lotului 3 susţine că CNAIR le datorează 100 de milioane de lei

Autostrada Lugoj - Deva. Constructorul lotului 3 susţine că CNAIR le datorează 100 de milioane de lei

Autostrada Lugoj - Deva: constructorul lotului 3 susţine că CNAIR datorează asocierii 100 de milioane de lei. Compania Comsa se va adresa Comisiei Europene.

Compania Comsa, unul dintre constructorii asociaţi pentru efectuarea lucrărilor tronsonului 3, susţine că CNAIR nu a plătit întreaga factură, având o restanţă de aproape 100 de milioane de lei, motiv pentru care se va adresa Comisiei Europene, scrie ZiarulUnirea.ro.

"Asocierea responsabilă de proiectarea şi construcţia autostrăzii Lugoj - Deva, lot 3, afirmă categoric că lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva este perfect corespunzător, respectă standardele tehnice şi de calitate ale unei autostrăzi europene şi este 100% pregătit pentru desfăşurarea traficului, fără niciun pericol pentru utilizatori", se arată într-un comunicat remis presei. 

În opinia asocierii, nu există motive tehnice pentru ca CNAIR să nu efectueze recepţia proiectului. 

VEZI ȘI Autostrada Lugoj - Deva. CNAIR, imagini de pe lotul 3: "șanțurile, gardurile sau marcajele nu au fost executate"

Trafic pe încă 22 km de autostradă. A fost deschis un lot al Autostrăzii Lugoj-Deva

22 km noi de autostradă au fost deschiși circulaţiei pe Autostrada Lugoj - Deva (A1), între localitățile Șoimuș și Ilia, din județul Hunedoara, după ce comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor și a constatat încă de luni, 12 august, că acestea corespund normativelor.

Lotul 4 al Autostrazii Lugoj - Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan-european (Rin - Dunăre) , iar pe traseul acestuia se află Dealul Șoimuș, unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Pe sectorul Sibiu- Nădlac al A1 accesul se va face pe la nodurile Ilia și Margina, iar între cele două localități circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă. Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este asocierea Tehnostrade - Spedition UMB.

La acea vreme, CNAIR preciză că "pentru lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12 august, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. Antreprenorul, asocierea Teloxim Con - Comsa - Aldesa Construcciones - Arcadis Eurometudes, lucra pentru remedierea problemelor".

După deschiderea circulației pe cei 22 km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km.

Comenteaza