Autostradă nouă între Timişoara şi Arad, cu bani europeni. Bota (PSD): "Mai bine mai târziu decât niciodată"

Autostradă nouă între Timişoara şi Arad, cu bani europeni. Bota (PSD):
Autostradă nouă de astăzi, după ce Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat astăzi că a deschis circulaţiei Autostrada Arad - Timişoara, în lungime de 32 de kilometri. Tot astăzi a fot deschisă circulaţiei şi varianta de ocolire Arad.

Autostrada este parte a Coridorului IV Pan-european, de aceea autorităţile române au primit şi bani europeni pentru implementare. Lucrările au fost executatede consorţiul FCC Construction -Astaldi SpA, într-un contract în valoare de o jumătate de miliard de lei, fără TVA. Din acestă sumă, 237 milioane de lei au fost asigurate de Uniunea Europeană.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 26 ianuarie 2009. Finalizarea integrală a lucrărilor este estimată pentru trimestrul II 2012.

Senatorul clujean Sorin Bota, fost secretar în Ministerul Transporturilor, trage spuza la oala PSD, partid din care face parte: "Încă 33 de km de autostradă din cei începuţi de PSD în guvernarea 2000 - 2004 se finalizează. Păcat că, aproape de finalul celui de-al doilea mandat, PDL încă nu a reuşit să finalizeze un tronson de autostradă început de către ei după 2005", a transmis el într-un comunicat.

 

Comenteaza