Video Autostrada Sebeș - Turda. Cele trei noduri rutiere bat pasul pe loc

Autostrada Sebeș - Turda. Cele trei noduri rutiere bat pasul pe loc

Deși ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat în nenumărate rânduri că Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A 10) va fi deschis circulației rutiere până la finele anului, este evident, așa cum se prezintă acum situația în șantier, că acest lucru este improbabil, să nu spunem imposibil.

Principala problemă de pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș - Turda o reprezintă cele trei noduri rutiere: Sebeș, Alba Iulia Sud și Alba Iulia Nord, adevărate ”noduri gordiene” pentru antreprenorul Pizzarotti, scrie Ziarul Unirea.

Nodul rutier Sebeș. Progresul la acest nod, adevărată ”autostradă în autostradă”, întrucât include 14,5 km de bretele, este foarte lent, mobilizarea antreprenorului fiind insuficientă. Practic, încă nu au fost făcute forajele la viitorul pod peste râul Sebeș și nici la supratraversarea A10 pe breteaua Alba Iulia – Sebeș – Sibiu. În ultima săptămână s-au ridicat doi stâlpi pentru relocarea rețelei de înaltă tensiune.

Lucrările la nodul rutier Alba Iulia Sud, aflat în apropierea viaductului de peste râul Mureș, s-au împotmolit într-o groapă de gunoi ”fantomă”.  Problema este pasată de la o instituție publică la alta și nici una nu-și asumă existența ei, deși în locația respectivă există zeci de tone de gunoi.

Nici la nodul rutier Alba Iulia Nord lucrările nu mai avansează într-un ritm susținut. Aici, una dintre problemele majore o constituie relocarea rețelei de înaltă tensiune din apropierea liniei de cale ferată, pentru a se putea construi viaductul care o supratraversează.

Loturile 3 şi 4, de la Câmpia Turzii la Aiud, au fost deschide circulaţiei în 2018.

Comenteaza