Video Autostrada Sebeș - Turda. Lucrările la lotul 1, blocate de o groapă de gunoi ”fantomă”

Autostrada Sebeș - Turda. Lucrările la lotul 1, blocate de o groapă de gunoi ”fantomă”

Încă nu s-a rezolvat situația cu tonele de gunoi municipal în care s-a împotmolit Autostrada 10 Sebeș - Turda la Alba Iulia. Mai precis este vorba de breteaua de acces spre viitorul nod rutier Alba Iulia Sud.

"Constructorul, asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcţii, ar avea, se pare, soluții tehnice pentru pocinogul descoperit, dar are nevoie să se acopere și el de ceva hârtii. Nu de alta, dar amenzile Gărzii de Mediu și sancțiunile adiacente merg până la suspendarea activității, în eventualitatea în care s-ar apuca, din proprie inițiativă, să debaraseze locul ori să-l acopere fain, frumos. Plus că oricare ar fi soluția aleasă, aceasta costă, iar banii aceia trebuie și ei justificați la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România", scrie Ziarul Unirea.ro. 

"Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, această fostă groapă de gunoi nu figurează în niciun act, pe nicăieri, de altfel nu a existat nici în 1991, când au început punerile în posesie, astfel că terenul a fost retrocedat pe parcele fără probleme. Așa se face că și atunci când au trebuit să își dea avizul pentru traseul autostrăzii nu au avut nicio hârtie care să le indice că acolo a fost, pe vremuri, groapa de gunoi care stă astăzi în calea fericirii noastre".

Comenteaza