Autostrada vitezomanilor, controlată din elicopter

Autostrada vitezomanilor, controlată din elicopter
22 de şoferi au fost amendaţi pentru viteză, cu circa 4.600 de lei, în doar două ore, pe Autostrada Transilvania.

Poliţia a supravegheat tronsonul de 54 de kilometri Cluj - Câmpia Turzii cu radare şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Cel mai ghinionist şofer a rămas fără permis, fiind surprins în timp ce rula, în autoturismul său marca BMW, cu o viteză de peste 197 de kilometri pe oră, în condiţiile în care limita de viteză pe A3 este de 130 de km. În primele trei luni ale lui 2011, 113 şoferi au rămas fără permise de conducere pe autostrada din Cluj, în timp ce peste 900 au fost amendaţi tot pentru viteză. Numărul amenzilor a crescut cu 30% faţă de anul precedent. Statisticile de la începutul anului arată că 25 de şoferi care conduceau cu mai mult de 50 de kilometri peste viteza legală s-au ales cu permisele suspendate, iar alţi 13 s-au autotamponat de parapeţi din pricina neadaptării vitezei.

Şi în 2010, autoturismele care au dat "probe" de viteză pe magistrala de la Gilău au fost BMW şi Audi. Pe 22 octombrie 2010, un şofer care conducea un Audi A8 a stabilit recordul de viteză de la deschiderea autostrăzii: 236 km/h. El este urmat de un conducător auto care a atins, în 3 august, viteza de 233 km/h, conducând un autovehicul BMW M3. Pe locul 3 în topul celor mai mari viteze înregistrate pe A3 se situează două autoturisme, Audi A4 şi Audi A6, surprinse de radar cu o viteză de 214 km/h în 2 şi 26 iunie 2010. Locul 4 este revendicat tot de un autovehicul Audi A4, la egalitate cu performanţa unui Volkswagen Golf, care au fost înregistrate cu o viteză de 209 km/h în 5 şi 11 mai 2010.

S-au filmat la 300 km/h

Doi ardeleni au decis să se întreacă pe Autostrada Transilvania la începutul lunii august. Cursa a fost filmată de pasagerul din dreapta al uneia dintre maşinile implicate, iar imaginile au ajuns pe internet. În timpul cursei, maşinile au trecut de 300 km/h, după cum indica vitezometrul. Clipul a fost scos de pe portal după ce a ajuns în atenţia presei, dar a fost recuperat de realitatea.net.

"Cei care îşi consumă adrenalina conducând cu viteze foarte mari obişnuiesc să umble la kilometraj. Se scoate limitatorul de viteză şi în acest fel acul vitezometrului poate fugi la orice valoare. Este o făcătură de prost gust. Aceste filmuleţe sunt făcute de amatori, în complicitate cu profesioniştii IT", a declarat, la Realitatea TV Cluj, şeful Poliţiei Rutiere Române, comisarul-şef Lucian Diniţă.

 

Comenteaza