Autostrăzile dau bătăi de cap Guvernului. Câţi kilometri vor fi gata, totuşi, în 2011?

Autostrăzile dau bătăi de cap Guvernului. Câţi kilometri vor fi gata, totuşi, în 2011?
Reprezentanţii Guvernului ies la televizor cu promisiuni legate de autostrăzi, dar au variante diferite.
La început de an, consilierul premierului Andreea Paul Vass a şocat, în direct, la televizor, spunând că România va avea, la final de 2011, 240 de kilometri de autostradă nou-nouţi.

"Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării au finisat aceste proiecte majore pentru 2011. Bucuresti-Moara Vlăsiei, Arad-Timişoara, varianta de ocolire a Aradului, Suplacu de Barcău-Borş, Moara Vlăsiei-Ploieşti, Cernavodă-Medgidia, varianta de ocolire Constanţa-Medgidia-Constanţa. Acestea sunt proiecte in derulare si care se închid în 2011. În total sunt 243 de kilometri", a declarat la Realitatea TV Andreea Paul Vass, în 3 ianuarie.

Patru zile mai târziu, două treimi din asfalt s-au pierdut. Ministerul Transporturilor a informat vineri, 7 ianuarie, că intenţionează să finalizeze, în 2011, 80 de kilometri de autostrăzi. Este vorba de tronsoanele Arad - Timisoara şi Cernavodă - Constanţa ale coridorului patrui. În plus, ar urma sa fie terminate centurile ocolitoare ale oraşelor Arad şi Constanţa.  În total, cam 100 de kilometri de drumuri noi.

În 2010 s-au finalizat 12 kilometri de autostradă în toată România.

Comenteaza