Avalanșă de șoferi băuți și fără permis pe străzile din Cluj. Câte cazuri s-au înregistrat în weekend

Avalanșă de șoferi băuți și fără permis pe străzile din Cluj. Câte cazuri s-au înregistrat în weekend
| Foto: Arhivă

Şoselele Clujului par a fi pline de şoferi aflaţi la volan sub influenţa alcoolului, iar, în unele cazuri, și fără permis.

În weekend-ul 13-15 decembrie 2019, pe lângă accidentrul rutier din Coplean în urma căruia o femeie în vârstă de 66 de ani a murit, iar un tânăr de 16 ani a fost rănit, ambii pasageri în autoturismul care a provocat accidentul, au mai fost înregistrate alte două accidente rutiere grave în care pietoni aflaţi sub influenţa alcoolului şi care circulau pe carosabil au fost accidentaţi.

Poliţiştii clujeni au mai constatat în această perioadă alte 17 infracţiuni la regimul rutier:

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 19.10, pe D.N. 1C în localitatea Apahida, judeţul Cluj, a avut loc un accident grav de circulaţie în urma căruia o persoană a fost rănită grav iar două vehicule şi un gard a fost avariate. Un tânăr de 17 ani, din municipiul Bucureşti, a condus un autoturism iar pe fondul efectuării unei manevre de depăşire neregulamentare, în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a lovit frontal un alt autoturism. Tânărul care conducea a fost rănit grav iar poliţiştii, au constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

*****

Duminică, în jurul orei 05.35, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 30 de ani din comuna Crăcăoani, judeţul Neamţ, imediat după producerea unui eveniment rutier cu pagube materiale, produs pe Calea Mănăştur din municipiul Cluj-Npoca. Testat de poliţişti cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

*****

Tot duminică, în jurul orei 12.40, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 23 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un moped pe strada Maramureşului, din municipiul Cluj-Napoca, deşi nu deţine permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Duminică, în jurul orei 20.10, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au intervenit pe raza localităţii Dezmir, ca urmare a unui evenimet rutier cu pagube materiale. La faţa locului a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 25 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Duminică, în jurul orei 23.20, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat de 32 de ani, din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş Severin. În timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1989 din municipiul Turda, deşi se afla sub influenţa alcoolului, respectiv cu o concentraţie de pesta 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

*****

Duminică, în jurul orei 21.20, poliţiştii Compartimentului Rutier Huedin au depistat un bărbat de 62 de ani, din oraşul Huedin, judeţul Cluj, care conducea un autoturism pe D.N. 1 E60, pe raza oraţului Huedin, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Datorită unei afecţiuni existente, acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest însă a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

*****

Duminică, în jurul orei 17.20, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat pe raza localităţii Bonţ, pe D.J. 109D, un bărbat de 50 de ani din comuna Sic, judeţul Cluj, care conducea o autoutilitară deşi avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Duminică, în jurul orei 18.55, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Jucu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 161 pe raza localităţii Gădălin, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Duminică, în jurul orei 00.25, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 23 de ani, din municipiul Târgu Mureş, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, deşi avea expirată autorizaţia provizorie de înmatriculare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Sâmbătă, în jurul orei 00.40, poliţiştii Biroului Rutier Dej, au depistat un bărbat de 27 de ani, din municipiul Dej, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crângului din municipiul Dej, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au constat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducerea vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

*****

Sâmbătă, în jurul orei 15.10, poliţiştii Compartimentului Rutier Huedin au depistat un bărbat de 57 de ani, din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1R, pe raza localităţii Călata. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere iar permisul prezentat şi pentru care a pretins că ar fi fost eliberat de autorităţile din Ucraiana, este fals. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uzul de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

*****

Sâmbătă, în jurul orei 19.40, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 28 de ani, din comuna Jucu, judeţul Cluj,  în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Jucu de Sus, deşi nu deţine permis de conducere. Mai mult, bărbatul a prezentat poliţiştilor un permis de conducere pretinzând că este deţinător de permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uzul de fals, complicitate la infracțiunea de falsul material în înscrisuri oficiale, și fals material în înscrisuri oficiale, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

*****

Sâmbătă, în jurul orei 00.30, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Cluj au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Cojocna, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolile. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Vineri, în jurul orei 09.15, poliţiştii Biroului Rutier Dej au depistat un bărbat de 62 de ani, din municipiul Dej, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Titulescu, din municipiul Dej, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie alcoolică de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

*****

Vineri, în jurul orei 14.30, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Gherla, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 161D, pe raza localităţii Cutca, deşi nu deţine permis de conducere, acesta fiindu-i anulat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Sâmbătă, în jurul orei 04.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au depistat un bărbat de 29 de ani din municipiul Gherla, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Clujului din municipiul Gherla, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe,  faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

Vineri, în jurul orei 03.00, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Dostat, judeţul Alba, care a condus un ansamblu de vehicule pe D.N. 1 E60, pe direcţie Cluj-Napoca – Huedin şi care a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, ajungând cu acesta în şanţul de pe marginea drumului, pe raza localităţii Păniceni. Conducătorul auto emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

 

 

Comenteaza