Foto Aventură ca-n filme la groapa de gunoi. Ce a păţit clujean care a vrut să scape de moloz în mod legal

Aventură ca-n filme la groapa de gunoi. Ce a păţit clujean care a vrut să scape de moloz în mod legal
| Foto: Facebook
Gunoiul are weekend, la Pata Rât. Ce a păţit un clujean
Gunoiul are weekend, la Pata Rât. Ce a păţit un clujean

Un clujean a povestit aventura prin care a trecut când a încercat să arunce, la groapa de gunoi de la Pata Rât, câţiva saci de moloz.

Un clujean a relatat, pe Facebook, prin ce dificultăţi a trebuit să treacă când a încercat să arunce în mod legal, la gunoi, 10 saci cu moloz. Întâmplarea pare ruptă dintr-un scenariu de film:

"Azi am fost la Pata Rât. Nu ca să pozez cu amărâții de acolo și nici pentru ceva program european. Am fost să arunc gunoi la groapa de gunoi. Sună simplu, dar haideți să vedem dacă am reușit. *muzică de generic* .

Totul începe cu faptul că aveam vreo 10 saci de resturi din construcții (faianță, gresie, parchet, glet, etc). Am zis să fiu cetățean civilizat și să nu-i arunc la tomberonul de lângă bloc, după cum m-a învățat prietenă Cami Gui. În prima fază am întrebat de reciclare dar nu se poate. Am sunat la de-ăștia de pe olx dar minim e 200 ron pe transport și nu aveam 100 de saci, numa 10. Am aflat că trebuie vorbit la Bratner că vin ei și colectează contra cost, doar că la Bratner nu răspunde nimeni niciodată și după o săptămână de sunat am zis că îi duc eu că nu-s inapt.

Am sunat la primărie să întreb unde trebuie duse deșeurile astea. Răspunde domnu de la 984, îi explic problema, zice "la rampa de gunoi la Pata Rât". Întreb dacă e deschis azi (duminică), la care zice omu "păi îi non stop, îi groapă de gunoi". Logic.. ce întrebări tâmpite pun.. Ok, pun sacii în mașină și plec spre groapa de gunoi. Pe drum mă depășesc pompierii, pentru că, evident, luase foc muntele de gunoaie pentru a 273743465 mia oară.

Ajung acolo, un pic de agitație, pompieri, poliție.. stau un pic să se liniștească și merg la "domnu de la cântar" (pt neavizați, mașinile de gunoi se cântăresc pt că se plătește la tonă). Vorbesc cu domnu: uitați, mașina, niște saci, moloz.. unde-l pun și cât costă? Răspuns sec "nu se poate". Păi cum, c-am sunat la primărie și ziceau să vin aici. Nu se poate dom'le, îi duminică și nu se lucrează (asta în timp ce mașinile de gunoi vin tot la 5 min și aruncă gunoiul).

Ok.. mai stau un pic să-i dau timp. Pare nervos omu.. arde gunoiu, viața îi grea, pute că dracu plus că el e la muncă în timp ce îmi explică cum nu se lucrează.. hai să mai sun la primărie. Acolo, același domn de mai devreme, se fâstâcește puțin și mai sună ceva oameni. După vreo 2 min zice să mă duc în Gilău. Ok, unde în Gilău? Își dă seama că nu știe și n-are nici număr și atunci zice să sun mai târziu că mai caută pe net.

Mă gândesc să mai încerc la "domnu de la cântar". Haideți, vă rog, am mașina plină de moloz, nu pot să revin mâine că mai și lucrez, haideți să rezolvăm, plătesc cât trebuie. Vine răspunsul vizibil enervat "nu pricepi dom'le că nu se poate? Nici dacă aș vrea n-am unde îl pune!". Asta în timp ce în fața lui se înalță spre cer muntele de gunoi. Clar ăia 10 saci ai mei ar fi picătura care umple paharul. Zice să-l aștept pe "șefu" că vine în 15 min cu o Skoda. Am stat 15 min, n-a venit șefu.. din fericire era și poliția locală venită la incendiu și sigur rezolvă ăștia că-s mai cu școală.

Mă duc acolo la ei, dau de un paznic și o doamnă de la poliția locală. Explic situația și normal că nu se poate că dacă domnu de la cântar o zis că nu, apoi îi nu. Încerc s-o cooptez și pe doamna polițistă în discuție, le explic că am sunat la primărie și că vreau să fac totul legal și întreb unde ar trebui să duc molozul. "Nu știu, treaba dumneavoastră, vă rog să plecați".

Într-un ultim efort de logică o întreb pe polițistă dacă îmi dă amendă dacă arunc gunoiul la groapa de gunoi. Nu se gândește tare mult și zice, clar: "Da! 3000 de lei pe noua lege a mediului". Mă umflă râsul. Aproape că merită procesul ăla verbal numa ca să-l înrămez și să stau cu el în fața primăriei de 5 stele. Paznicul începe să se agite "vă rog să plecați acum!". Bine, hai că plec, dar mai opresc și pe la domnu de la cântar. Nu se poate, dom'le! Șefu nu mai vine. La revedere! Îi zic că mă duc să-l arunc în pădure că acolo este loc. Nu-l mișcă amenințarea mea și dă din umeri în stilul clasic de "aia e".

50 de metri mai jos un copil la vreo 10 ani împinge o roabă la deal. Îl întreb cum mă scap de moloz. Îmi zice să mă bag la "corturari aici pe stânga". Mă bag și găsesc acolo un domn (n-o să-i zic țigan pt că singurii țigani din povestea asta sunt angajații primăriei cu care am interacționat la rampa de gunoi). Îi explic şi lui problema, zice "cât îmi dai?". Îl întreb cât vrea, zice 50 de lei. Nu mă bag la negociere că totuşi îi las gunoiul meu în curte şi deja mă simt ca un burghez nenorocit. Îi dau 50 de lei, vin 3 băieţi, îmi descarcă maşina şi plec. Legal? Nu ştiu. Eficient şi civilizat? Absolut. Plăteşti un serviciu şi beneficiezi de el, spre deosebire de relaţia cu mea cu Primaria Cluj unde plătesc, mă rog, mă umilesc şi beneficiez doar de o flegmă în frunte", a scris clujeanul. De maine încep să fac reclamaţii peste tot pe unde pot, poate schimbăm ceva sau pe cineva. Ce spuneţi, domnule Primar Emil Boc? Duminică faină!", a scris clujeanul pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza