Aventuri pe timp de noapte: poliţiştii, pe urmele unor spărgători de locuinţe. Firul evenimentelor

Aventuri pe timp de noapte: poliţiştii, pe urmele unor spărgători de locuinţe. Firul evenimentelor
Poliţiştii clujeni au identificat și reținut pentru 24 de ore patru bărbați bănuiți de comiterea unor furturi din locuințe.

Trei dintre ei, nişte apahideni de 24 şi 25 de ani, au fost prinşi în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00:15, imediat după spargerea unui imobil din Cluj-Napoca. Aceştia ar fi pătruns, prin escaladarea și forțarea geamului, într-o locuință de pe strada Plopilor, de unde ar fi sustras un televizor, faptă prin care ar fi cauzat un prejudiciu de circa 300 de euro. 

Imediat după comiterea furtului, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu care cei trei se deplasau. Pentru a scăpa de oamenii legii hoţii au abandonat autoturismul și au fugit, fiind însă reținuți la scurt timp.

"Autoturismul folosit de cei trei a fost indisponibilizat de către polițiști până la finalizarea cercetărilor. Totodată, s-a constatat că bărbatul care conducea autovehiculul nu avea permis de conducere", a transmis Inspectoraul de Poliţie Judeţean Cluj. 

În continuarea cercetărilor, polițiștii au identificat un alt bărbat, un cluejan de 35 de ani, care ar fi înlesnit activitatea infracțională a celor depistați, în sarcina lui fiind reținute acte de complicitate la infracțiunea de furt calificat.

"Cei patru bărbați identificați au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal", au mai precizat oamenii legii. 

În urma prezentării acestora în fața magistraților, trei dintre ei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de cel de-al patrulea, care este cercetat pentru acte de complicitate, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea unității de parchet competente.

 

Comenteaza