Avertismentul lui Funeriu: Ce aţi văzut în vămi ar putea urma în educaţie. ASCULTĂ DECLARAŢIA MINISTRULUI

Avertismentul lui Funeriu: Ce aţi văzut în vămi ar putea urma în educaţie. ASCULTĂ DECLARAŢIA MINISTRULUI
Raziile şi arestările din vămi ar putea urma în sistemul educaţional, a declarat vineri la Cluj ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Prezent vineri la Cluj, ministrul Daniel Funeriu i-a avertizat pe profesori să fie mai vigilenţi în perioada bacalaureatului de anul acesta, deoarece, în caz contrar, vor trebui să răspundă în faţa legii. Ministrul Educaţiei a prezentat şi principalele avantaje ale noii legii a educaţiei, care vor reforma din temelii sistemul universitar.

"Vă asigur că nu se va mai fura startul, că nu se va mai fura la bac, că nu se va mai copia la bac. Vă invit să fiţi exterm de vigilenţi cu ce se va întâmpla în perioada bacului, pentru că dacă alţii vor fi vigilenţi ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în educaţie", a ameninţat Funeriu.

Ministrul le-a prezentat cadrelor didactice unviersitare şi beneficiile noii legi a educaţiei, printre care se numără şi faptul că alocarea fondurilor de la guvern se va face strict după clasificarea universităţilor din România. O altă consecinţă majoră a noii legi a educaţiei o reprezintă primul exerciţiu de democraţie universitară adevărată, şi anume referendumul care va stabili modalitatea de alegere a rectorului, a explicat Daniel Funeriu.

 

 

 

Comenteaza