Avertizările ISU au fost în zadar. Tot mai multe incendii de vegetație la Cluj

Avertizările ISU au fost în zadar. Tot mai multe incendii de vegetație la Cluj

Gospodarii clujeni n-au ținut cont de avertizările primite și au provocat foarte multe incendii de vegetație în ultimele zile. Din fericire, n-au provocat pagube însemnate.

Într-o informare din urmă cu două săptămâni, ISU Cluj transmitea că, în ultimele zile, au fost 18 astfel de incendii de vegetație în tot județul într-o scurtă perioadă de timp.

„Incendiile de vegetație uscată s-au intensificat în ultima perioadă. Numai în ultimele trei zile am avut parte de 18 intervenții de acest fel. Se poate întâmpla oricând ca flăcările să se extindă la case, să pună în pericol bunurile și chiar viețile omenești.

Se apropie primăvara, iar mulți își fac curățenie în grădini. Vă îndemnăm să respectați prevederile legale și să nu puneți pe nimeni în pericol!” se arăta în mesajul acestora.

Duminică, în jurul orei 16:00, ISU Cluj a anunțat că noi astfel de incidente au loc în județ: 

„În urmă cu aproximativ o oră, Detașamentul de Pompieri Huedin, prin Garda de Intervenție Aghireșu, a participat la un incendiu de vegetație în satul Petrindu, comuna Cuzăplac, din județul Sălaj.

De asemenea, în aceste momente, Detașamentul de Pompieri Dej, prin Punctul de Lucru Mociu, intervine la un incendiu de vegetație în localitatea Țaga. Astfel de intervenții sunt frecvente, iar până acum, din fericire, nu au fost de amploare”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Comenteaza