Avion TAROM, întors pe aeroportul Otopeni din cauza unei defecțiuni tehnice

Avion TAROM, întors pe aeroportul Otopeni din cauza unei defecțiuni tehnice
Avionul cu 117 pasageri la bord a fost întors din drum vineri dimineață, pe aeroportul Otopeni, după ce piloții au primit o semnalizare că ar putea exista o defecțiune tehnică la bord.

Aeronava a decolat la ora 9:15 de pe aeroportul Otopeni, cu destinația Amsterdam, și a aterizat înapoi la ora 9:50, relatează agerpres.ro.

"Este o procedură obișnuită: în momentul în care apare o semnalizare că ar putea fi ceva în neregulă, piloții aterizează pe cel mai apropiat aeroport sau revin la aeroportul de unde au decolat. Este decizia comandantului și se ia pentru siguranța pasagerilor. Poate să fie ceva minor, dar procedurile impun să se aterizeze", a declarat Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Pasagerii au fost coborâţi din avion până compania va decide dacă avionul poate relua cursa, în situaţia în care problema se va remedia rapid. O altă variantă ar fi ca pasagerilor să li se pună la dispoziţie o altă aeronavă ori să fie transferaţi pe alte rute.

Valentin Iordache a mai spus că astfel de situații apar destul de des pe toate aeroporturile, cu o frecvență mai mare de una pe săptămână.

"Pe Otopeni este a doua oară în această săptămână, în celălalt caz fiind implicată tot o companie românească", a arătat el.

 

Comenteaza