Avocaţii din şase judeţe vor da examen la Cluj-Napoca

Avocaţii din şase judeţe vor da examen la Cluj-Napoca
Clujul este unul dintre cele şase centre teritoriale pentru examenul de admitere în Barou a viitorilor avocaţi. Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) a decis ca în 2011 concursul între absolvenţii de drept să aibă loc pe parcursul lunii octombrie.

Potrivit unei hotărâri adoptate în luna iulie, arondarea candidaţilor pentru susţinerea examenului se face în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen şi la care, în caz de primire în profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat să se înscrie, fără a putea să se înscrie în alt barou, după cum urmează: candidaţi care au depus cereri de înscriere la examen la barourile: Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Maramureş vor fi examinaţi la Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor INPPA (Bucureşti).

Consiliul a hotărât şi existenţa a şase centre teritoriale: avocaţii din barourile Braşov, Covasna şi Harghita sunt repartizaţi pentru centrul de la Braşov, pentru barourile Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureş, Sibiu şi Alba examenul se va da la Cluj-Napoca, barourile Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Argeş, Vâlcea şi Teleorman vor fi examinate la centrul teritorial Craiova. Vor mai exista un centru teritorial Iaşi, în aria căruia intră barourile Iaşi, Vaslui, Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, un centru la Galaţi - rezervat barourilor Galaţi, Brăila şi Vrancea, şi un centru teritorial la Timişoara, de care aparţin baroul Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor şi Satu-Mare. "Explicaţia e de ordin administrativ: acum doi ani, examenul de admitere în barou s-a dat într-un singur centru, la Sibiu", a declarat avocatul Mirel Ionescu, consilier în Baroul Cluj. Examenul de primire în profesie pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar şi pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice se va desfăşura între 7 şi 19 octombrie. Înscrierile încep în 6 septembrie, taxa de înscriere fiind 800 de lei, fără TVA.

 

 

Comenteaza