Avocaţii în dosarul "Mită la radar": "Parchetul a motivat recursul pe elemente de maximă generalitate"

Avocaţii în dosarul
Agenţii implicaţi în scandalul de corupţie de la Poliţia Rutieră Cluj rămân în liberatate. Curtea de Apel a respins astăzi recursul procurorilor şi a decis ca toţi cei şase poliţişti să fie cercetaţi în continuarea în stare de libertate.

Avocaţii poliţiştilor au declarat în faţa instanţei că aceştia nu prezintă pericol public şi nu există riscul să comită şi alte fapte, în condiţiile în care au fost suspendaţi din funcţii. Mai mult, avocaţii au susţinut că poliţiştii au fost tentaţi şi chiar instigaţi să comită faptele atât de către şoferii opriţi în trafic, cât şi de anchetatorii sub acoperire.

"Parchetul şi-a motivat recursul, ca de obicei, pe elemente de maximă generalitate, făcând consideraţii comune tuturor inculpaţilor şi fără să facă o diferenţiere şi să se refere la fiecare inculpat în parte, aşa cum impune şi CEDO", a spus avocatul Tiberiu Ban.

În faţa judecătorilor, poliţiştii acuzaţi de fapte de corupţie au cerut să fie cercetaţi în stare de libertate şi au promis că se vor supune tuturor obligaţiilor ce la vor fi impuse de instanţă. De asemenea, unii dintre ei au invocat situaţia familială dificilă ori cariera impecabilă în Poliţie. Toate aceste argumente i-au convins pe magistraţii să îi lase în libertate.

Agenţii de la Poliţia Rutieră Cluj sunt acuzaţi de luare de mită. Anchetatorii susţin că ei au luat sume cuprinse în 50 de lei şi peste 100 de euro de la şoferi opriţi în trafic pentru a-i scăpa de sancţiuni.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza