Avocatul care a împrumutat-o pe Aspazia Droniuc cu banii pentru Radu Bica: suma a fost dublă

Avocatul care a împrumutat-o pe Aspazia Droniuc cu banii pentru Radu Bica: suma a fost dublă
Avocatul bucureştean Bogdan Aldea, cel care i-ar fi dat banii Aspaziei Droniuc pentru ca aceasta să-i ofere drept mită vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, a explicat instanţei, astăzi, cum a oferit banii. El a adăugat că, în total, suma este dublă faţă de cea vehiculată până acum, respectiv echivalentul a 10.000 de euro.

Aldea a explicat în faţa instanţei că în vară s-a întâlnit cu soţii Droniuc, care şi-au manifestat regretul că nu-l pot însoţi pe acesta şi pe prietena sa în concediu. "M-am oferit  să le acord un împrumut, pe care l-au refuzat categoric. Dar mi-au spus că ar putea avea nevoie de 10-20.000 de euro în perioada următoare", a explicat el. Câteva luni mai târziu, în octombrie, Aldea a fost sunat de Aspazia Droniuc, care i-a cerut împrumut o sumă de bani, echivalentul a 10.000 de euro, pe a doua zi. "M-am oferit să i-i virez în cont, dar mi-a spus că nu are cont", a adăugat el. Întrebat de avocaţii lui Radu Bica dacă Aspazia Droniuc a folosit cuvinte ca "lei" sau "euro" în discuţia telefonică, Aldea a spus că nu-şi aminteşte, dar in dosar a reieşit că în convorbire aceastaa folosit formula "10.000 de pacheţele de dragoste".

În consecinţă soţii Droniuc s-au deplasat la Bucureşti, unde Aldea i-a oferit banii Aspaziei. Fără martori, precizează el. "Prietena mea era în bucătărie şi pregătea masa, soţul Aspaziei Droniuc era în hol, banii i-am dat în sufragerie", a explicat el. Aldea adaugă că Aspazia Droniuc a primit nu doar echivalentul a 10.000 de euro, respectiv 44.000 de lei, de la el, ci şi o altă sumă, 50.000 de lei, de la prietena acestuia, împrumut despre care Aldea susţine că a aflat abia ulterior.

Aldea a adăugat că îl vede pe Radu Bica pentru prima dată şi că Aspazia Droniuc nu s-a referit niciodată la el în discuţiile telefonice.

Amintim, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de luare de mită, după ce ar fi primit de la Aspazia Droniuc o sumă de bani pentru intermedierea unui contract de mentenanţă pentru stadionul Cluj Arena.

Comenteaza