Avocatul care ar fi cerut şpagă pentru trafic de influenţă, trimis în judecată

Avocatul care ar fi cerut şpagă pentru trafic de influenţă, trimis în judecată
Avocatul de la Baroul Bucureşti Szekely Adalbert va fi judecat la Cluj pentru trafic de influenţă, după ce procurorii Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea sa în judecată, în stare de arest preventiv.

Conform procurorilor, Szekely a cerut în calitate de avocat, între februarie şi aprilie, o sumă totală de 10.000 de euro de la două persoane denunţătoare, pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că o are asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să obţină pronunţarea faţă de soţii celor două femei a unor pedepse mai mici.

Cei doi soţi fuseseră deja condamnaţi pe fond la pedepse cuprinse între 5 şi 6 ani cu executare pentru crimă organizată.

"Inculpatul le-a precizat denunţătoarelor că, pentru a obţine scăderea pedepsei pronunţate, vor trebui să plătească câte 2.000 de euro pentru fiecare an ce va fi redus din pedeapsa deja stabilită de instanţa de fond", arată procurorii în rechizitoriu. Szekely a fost prins în flagrant delict în 2 mai, după ce a primit de la cele două denunţătoare suma de 10.000 de euro ca obiect al infracţiunii de trafic de influenţă. O zi mai târziu, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a avocatului, pentru 29 de zile. Dosarul acestuia a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

 

Comenteaza