Azi în Cluj: teatru cu liceeni, Beethoven şi jazz

Azi în Cluj: teatru cu liceeni, Beethoven şi jazz
Doritorii de relaxare, cultură, informare ori, pur şi simplu, “evadare” din cotidian au posibilităţi diverse în cursul zilei de azi.

A treia ediţie a festivalului naţional de teatru "Viceversa" se desfăşoară de astăzi până duminică la Casa Municipală de Cultură. Evenimentul este organizat de compania de teatru "Viceversa" a instituţiei menţionate.

"Manifestarea are ca scop promovarea teatrului amator în rândul tinerilor liceeni", precizează organizatorii. La ediţia din acest an a festivalului s-au înscris 28 de trupe de teatru din toată ţara, iar în urma preselecţiei au fost alese pentru faza finală 12 trupe din opt oraşe ale ţării. Juriul festivalului este format din actorii Ramona Dumitrean şi Olimpiu Blaj, precum şi regizorul Cristian Nedea de la Teatrul Naţional "Lucian Blaga" Cluj-Napoca. Spectacolele vor avea loc atât la Casa de cultură a municipiului, cât şi la Casa de Cultură a Studenţilor. Filarmonica de Stat "Transilvania" invită clujenii azi la concertul vocal-simfonic susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii de Stat "Transilvania", sub bagheta dirijorului Jan Stulen (Olanda). Soliştii invitaţi sunt Bianca Manoleanu, Liliana Mattei Ciucă, Marius Budoiu şi Sándor Árpád. Programul concertului cuprinde lucrarea Missa Solemnis a compozitorului Ludwig van Beethoven. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19:00.

Social Club Origine va găzdui deseară o seară de jazz cu Thomas Siffling Trio (foto). Evenimentul este organizat de Social Club Origine şi Centrul Cultural German. Trompetistul Thomas Siffling este în prezent un component de bază al scenei germane de jazz, aflându-se la graniţa mai multor genuri muzicale. "Într-un context de jazz cu influenţe electro, Thomas Siffling Trio prezintă un jazz transparent şi comprehensibil cu adâncime şi exigenţă. În cadrul turneelor prin Canada, Rusia, Europa de Nord sau India ei au arătat cum sound-ul lor influenţeză ascultători din diferite culturi. Cu fascinantul Feel-Good-Jazz Thomas Siffling a câştigat în 2005 renumitul premiu de jazz Baden-Württemberg pentru tineri muzicieni de excepţie şi demonstrează împreună cu bateristul Markus Faller şi bassistul Jens Loh că jazz-ul german poate fi şi altfel: un sound tânăr şi actual pentru destindere", detaliază iniţiatorii evenimentului. Acesta va începe la ora 20:00, iar intrarea este liberă.

 

 

Comenteaza